Rygepolitik - nul røg hos os, tak

Rygepolitik - nul røg hos os, tak

Rygepolitik - nul røg hos os, tak

Rygepolitik - nul røg hos os, tak

Rygepolitik - nul røg hos os, tak

Rygepolitik for Femmøller Efterskole

Femmøller Efterskole tilbyder et snus- og røgfrit miljø for sine elever.


Rygning og brug af snus er som bekendt skadelig for sundheden for både ryger og omgivelser og er stærkt vanedannende. Dermed står rygning og brug af snus i modsætning til skolens ønske om at inspirere til en sund livsstil samt til ansvarlighed for sig selv, andre og omgivelserne.
Lovgivningen i dag foreskriver, at man skal være 18 år for at måtte købe tobak, hvilket er et samfundsmæssigt signal om, at det at ryge er et valg, man skal være myndig for at kunne træffe. Skolen tilslutter sig denne holdning.

 

For elever:
Som elev på Femmøller Efterskole skal du være snus- og røgfri. Forbuddet mod rygning og brugen af snus gælder hele efterskoleopholdet, hvilket er 24 timer i døgnet og 7 dage om ugen, med mindre du er hjemme på weekend eller på ferie - så bestemmer dine forældre. Forbuddet gælder, hvad enten der er tale om skoletid eller fritid, og hvad enten du opholder dig på skolens område eller et andet sted.
Alle elever skriver inden skoleårets start under på, at man er indforstået med skolens krav om røgfrihed.
Er man ryger inden skolestart, skriver man under på, at man er indstillet på at lægge cigaretterne på hylden inden skolestart.
Hvis du tages i at ryge eller bruge snus, vil du blive bedt om at pakke dit tøj og tage hjem. Du er ikke smidt ud og heller ikke hjemme på time-out fra skolen. Du er derimod hjerteligt velkommen tilbage på skolen, når du er røgfri og kan klare en hverdag uden røg.

 

For gæster:
For gæster gælder et forbud mod rygning, der gælder skolens område.

 

For ansatte:
For ansatte gælder et forbud mod rygning, der gælder skolens område.

Ønsker du at søge om optagelse eller at besøge vores efterskole, skal du blot bestille en fremvisning. Vi  afholder besøgsdage på udvalgte søndage i løbet af året.

Tæt på Århus, tæt på stranden, tæt på Mols bjerge, tæt på dine drømme

 

Vi har kontortid hverdage mellem

kl. 8.30-10.00
kl. 10.30-12.00
kl. 13.00-15.30

tlf.:      86 36 24 00
mobil: 21 38 32 19

E-mail til vagtlæreren: vagten@femmoeller.dk
E-mail til kontoret:       fe@femmoeller.dk