Teaterlinje

Lad din fantasi og kreativitet få et boost og lær nye sider af dig selv at kende

 

Din teaterefterskole i Jylland - Book en FREMVISNING 

Lær en masse nyt om teater, om verden og om dig selv – og vær klar til et år med drøn på, hvor der bliver stillet krav til dig.

I løbet af dit år på vores teaterlinje vil du opleve det fantastiske, at du udvikler din kreativitet og din fantasi undervejs. Du får også den faglige og personlige ballast, der skal til for at nå helt ud til publikum på bagerste række i salen. Først og fremmest kommer du nemlig til at lære en masse om, hvordan du bruger kroppen og stemmen til at udtrykke dig på en scene.

Efterskole med teaterlinje


På teaterlinjen arbejder vi med meget mere end skuespilteknik. Du kommer derfor også til at prøve kræfter med discipliner som f.eks. devising, viewpoints, improvisation, teatersport, dans, performance og komik. Vi går også bag om scenen og arbejder med manuskripter, kulisser og kostumer – alt det, som er med til at forme den fede forestilling og publikumsoplevelse.   

Indtag scenen med dit skuespil, mens du er på teaterefterskole her

Sidst på året får du chancen for at vise alt det, som du har lært om skuespil, mens du har været på efterskole. Du skal nemlig lave din helt egen forestilling, som er dit svendestykke. Højdepunktet for mange af vores elever er dog, når vi tager på turné rundt i hele landet med to store shows. Her er alle linjerne med, og du vil få mulighed for at synge, danse eller spille et instrument, hvis det også er et af dine talenter.  

Som elev på vores teaterlinje får du undervisning i:

  • At arbejde med erindringsmonologer med afsæt i Jens Arentzens metoder
  • Alle dele af teaterproduktion fra scenografi til manuskriptskrivning og instruktion
  • At lave masketeater med inspiration fra den franske mimer og skuespilpædagog, Jaque Lecoq
  • Teaterhistorie – og et væld af forskellige discipliner i teaterets forunderlige verden

Er de otte timer om ugen på teaterlinjen ikke nok for dig, kan du også vælge mellem en række spændende specialiseringsfag. Her får du chancen for at udforske din kreativitet. Tidligere elever har bl.a. haft chancen for at bryde rytmen og bryde sammen af grin i fag som Klovn & komik. Eller de har taget et spadestik dybere ned i arbejdet med rollerne – på samme måde som de professionelle skuespillere.
 

Bryd rytmen – tag et år med teater og skuespil på efterskole hos os                         

 

 

Hvad får dit barn ud af et år på vores teaterefterskole?

Teaterelever

Uanset om dit barn drømmer om en karriere på de skrå brædder eller skal videre på en ungdomsuddannelse, får han eller hun en solid ballast her på efterskolen. Ud over de otte ugentlige timer på teaterlinjen tilbyder vi også undervisning i alle prøvefag og en række fag, der styrker fællesskabet. Vil dit barn kombinere musik og skuespil på efterskolen, tilbyder vi også instrumentalundervisning.

 

Hvad kan du forvente dig af skole-hjem samarbejdet?

Som forælder er du nok nysgerrig efter at følge med i dit barns hverdag på efterskolen. Derfor sender vi jævnligt nyhedsbreve. I kan også følge med på forældreintra og på klummen her på hjemmesiden. For os er tillid og løbende kontakt dog de allervigtigste elementer i skole-hjem samarbejdet. Oplever I, at jeres barn ikke trives, eller er der noget, som I er i tvivl om, vil vi derfor meget gerne have, at I kontakter os. 

Når først året er i gang, er jeres barn en del af et nyt og spændende fællesskab, hvor der sker meget hele tiden. Derfor kan I regne med, at intet nyt er godt nyt.

                  

 

 Din efterskole i Jylland - Book en FREMVISNING

 
Design af C online