Musiklinje

Indtag scenen som musiker og forvent et år med masser af lyd på og store koncertoplevelser

 

Din musikefterskole i Jylland - Book en FREMVISNING


Det bliver et år, hvor der bliver stillet krav til dig og du vil lære en masse nyt om musik, om verden og om dig selv.

På musiklinjen arbejder vi med sammenspil - masser af sammenspil. En stor del af undervisningen på vores musiklinje er bygget op omkring sammenspilsprojekter med forskelligt udtryk. Derudover arbejder vi med rytmelære, rytmisk musikteori, stemmetræning, komposition og arrangementslære, studieindspilninger, musisk udtryk og meget mere. Du kan i forvente at have 8 timer linjefag i gennemsnit pr. uge.

Først og fremmest kommer du til at lære en masse om, hvordan du indgår som instrumentalist i en musisk sammenhæng. Du kommer til at udtrykke dig på en scene og du vil opleve, at du udvikler din kreativitet og musikalitet undervejs, når du vælger musik som linjefag her på Femmøller.

Oplev livet på landevejen og definer dit musikalske projekt

Højdepunktet for mange elever på musiklinjen er vores forestillinger. Vi laver to store forestillinger i løbet af efteråret. Den ene forestilling er traditionel og den anden mere eksperimenterende.

Når det bliver forår, pakker vi bussen og tager på turné rundt i hele Danmark med to store shows, som vi laver i samarbejde med danse- og teaterlinjen, samt den elektronisk musik- og 3D-linjen. Her vil du også få mulighed for at spille teater eller danse, hvis du skulle have mod på at prøve det.

Vi slutter året af med svendestykker, hvor du selv er med til at definere dit eget projekt. Det kan være alene eller sammen med dit band.

Som elev på musiklinjen bliver du undervist i:

  • Sang, herunder stemmetræning og flerstemmighed
  • Rotationssammenspil og sammenspil
  • Rytmetræning, stomp, motorik og kropsbevidsthed
  • Genrekendskab, teori, hørelære, kultur- og musikhistorie
  • Komposition, arrangement og tekstarbejde

Ved du allerede nu, hvilken musikalsk retning, du vil gå i, kan du supplere dine timer på vores musiklinje med specialiseringsfag. Det kan f.eks. være studieteknik og komposition, elektronisk musik eller et forløb, som forbereder dig til et liv som professionel musiker. Der kommer nye valgmuligheder hvert år.

Bryd rytmen – tag et år på musikefterskole hos os

 

Vil du se skolen eller vil du søge om optagelse, så bestil en fremvisning her

Efterskole med musik og sang
 

Faktaboks – Du skal vælge os fordi:

Vi tilbyder 8 musiklinjetimer om ugen

Vi laver mindst to store komcerter på linjen og spiller desuden til en masse caféaftener

Vi spiller vores turneforestillinger for over 1000 publikummer

Vi tager musik alvorligt, men har det sjovt

Vi spiller på flere store festivaler

Vi har tre super fede øvelokaler og et fedt studie

Vi præsenterer dig for en masse spændende koncerter i løbet af året i samarbejde med ROSA (Dansk Rock Samråd)

 

 

 

 

Hvad får dit barn ud af et år på vores musiklinje?

Musiklinjen er sammen med vores 3D-, danse-teater- og elektronisk musiklinje med til at tegne skolens profil. Vælger dit barn at tage sin 9. eller 10. klasse her på Femmøller med musik som linjefag får han eller hun et bredt musikalsk fundament samtidig med, at han/hun bliver en del af den dannelse og det stærke fællesskab, der kendetegner efterskoleprojektet. Det betyder, at dit barn kommer til at udvikle sin identitet og retning i livet både musikalsk og som menneske efter et år på vores musiklinje.

 

Samspil og sang på efterskolenSamspil og sang på efterskolen

 

Fakta om undervisningen på musiklinjen

Allerede når I tilmelder barnet, vælger I musiklinjen eller en af vores andre linjefag. Der er undervisning 8 timer om ugen på linjefaget fra sommerferien og frem til vinterferien i gennemsnit. Derefter arbejder vi intensivt med vores turné. Undervisningen kan desuden suppleres med instrumental undervisning eller et eller flere af vores specialiseringsfag.

Har I spørgsmål til vores musiklinje, eller er I nysgerrige efter at opleve stemningen her på skolen, er I velkomne til Efterskolernes dag. I kan også ringe til os og aftale en tid til en rundvisning.

 

 Din musikefterskole i Jylland - Book en FREMVISNING

 
Design af C online