Praktisk

Køkkenpraktik

Din efterskole i Jylland - Book en FREMVISNING

 

Køkkenet er hjemmets hjerte og det gælder også på Femmøller Efterskole.

Kontaktgrupperne skiftes til at være i køkken. Kontaktgruppen er tilsammen i køkkenet i tre uger i løbet af året, plus lidt ekstra køkkentjanser i forbindelse med anderledes uger.


I køkkenet lærer du rigtig meget, som du får brug for, når du flytter hjemmefra.

Du om lærer noget om sund ernæring og en god og alsidig kostsammensætning og du er med til at beslutte, hvad vi skal have at spise i de uger, I er i køkkenet.

Du lærer også noget om almen køkkenhygiejne, om vigtigheden af at vaske hænder, sætte håret op, skifte karklud osv.

Du lærer noget om at dække bord og hvordan man anretter maden, så den præsenterer sig lækker og indbydende.

 

Some descriptionComputer/ IT

Skolen er udstyret med trådløst netværk med adgang til Internet. Netværket er tænkt til studieaktiviteter og kommunikation. Man kan således surfe på Internettet, anvende mail-services osv.
Vi opfordrer til at man tager en bærbar computer med, hvis man har mulighed for det. En bærbar computer er meget anvendelig både i undervisningen og fritiden. Skolen har et antal computere stående, som man kan bruge, hvis man ikke har sin egen.

 

Skolens læge 
Sundhedscentret, Nørreport 4, 8400 Ebeltoft.

Sygesikringsbevis
Alle, som har et sygesikringsbevis, skal medbringe det. Kortet er til brug ved lægebesøg.

Medicin: Medicin af enhver slags – også håndkøbsmedicin f.eks. hovedpinepiller, skal afleveres til kontaktlæreren, så medicinen kan blive opbevaret på lærerværelset.

Tandlæge
Elever har fortsat ret til gratis tandbehandling ved hjem­kommunens skoletandpleje.

Forsikring
Elevernes ejendele dækkes ved brand, tyveri og vandskade af hjemmets indboforsikring. Forsikringen dækker som oftest også, hvis en elev forvolder skade på skolens, lærernes eller andre elevers effekter, samt ved personskade. Udsættes eleven for tyveri på skolen eller andre steder, er det forældrenes indboforsikring, der skal dække. 

Skolen har Falckabonnement, der bl.a. dækker transport af eleverne til skadestue, hvis de kommer til skade, men kun hvis skaden er så alvorlig, at offentlige transportmidler ikke kan anvendes. Transport til og fra læge og medicinforbrug er for egen regning.

Depositum
Vi har opkrævet et depositum på 2500,- kr., som skal dække evt. skader, eleven kan have lavet på skolens inventar i løbet af skoleåret.

Bank
Skolen anbefaler, at du bruger hævekort og derfor ikke behøver have kontanter på dig.

 

Bryd rytmen – hop på og tag et år på musikefterskole, danseefterskole, teaterefterskole, elektronisk musikefterskole eller 3D-efterskole hos os

Din efterskole i Jylland - Book en FREMVISNING

 

 
Design af C online