Kostpolitik

Kostpolitikken på Femmøller Efterskole baserer sig på følgende principper:

Din efterskole i Jylland - Book en FREMVISNING

Det ernæringsmæssige:

Vi spiser groft (groft brød, grov pasta, rå og grove grøntsager mv.)

Vi spiser frisk grønt (årstidens grøntsager – leveret tre gange om ugen)

Vi spiser varieret (alle måltider varieres i indhold)

Vi spiser magert (magre kød og mælketyper)

Vi anvender lødige råvarer og minimerer brugen af halvfabrikata

Vi laver mad for alle sanser (smag, lugt og syn osv.)

Vi anvender skånsomme tilberedningsmetoder (tilberedning ved lave temperaturer, lavt niveau for brug af fedt mv.)

Vi holder anvendelsen af tilsat sukker på et minimum

Vi er bevidste om ressourcer (i tilberedning og genanvendelse mv.)

Vi spiser seks måltider om dagen – tre hovedmåltider og tre mellemmåltider (af hensyn til at opnå stabilt blodsukker)

Vi serverer den varme mad til middag og den kolde til aften

Vi slukker tørsten i vand

Oplysning:

Vi lader elever deltage i alle arbejdsprocesser i køkkenet

Vi tilstræber at give eleverne viden om kost og ernæring

Vi tilstræber at give eleverne viden om hygiejne

Vi tilstræber at give eleverne gode erfaringer med sund kost og deraf gode kostvaner

Vi er lydhøre overfor elevernes ønsker og forslag

 

 Dannelse:

Vi lægger vægt på måltidfællesskabet. De tre hovedmåltider er obligatoriske. De indtages i kontaktgruppen og har dermed en lighed med familiemåltidet. Målet er at sikre ro og tryghed omkring indtagelsen af maden. De tre mellemmåltider er frivillige.

Vi lægger vægt på bordskik og respekten for maden og fællesskabet. ”Værsgo” og ”Velbekomme” er rammen om måltidet. Man sidder ved sit bord og deltager i hele måltidet.

 

Læs uddybende kommentarer til kostpolitikken:

Kostpolitik for Femmøller Efterskole

Some description

 

 

Bryd rytmen – hop på og tag et år på musikefterskole, danseefterskole, teaterefterskole, elektronisk musikefterskole eller 3Defterskole hos os

 

Din efterskole i Jylland - Book en FREMVISNING  

 
Design af C online